ZeelandCup volleybal logo

Zeeuwse volleybalteams strijden om ZeelandCup

Op zaterdag 8 september aanstaande zullen verschillende Zeeuwse volleybalteams de strijd met elkaar aan gaan om de ZeelandCup te bemachtigen. De zaal in Sportboulevard het Sportblok in Zierikzee zal vanaf 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds omgetoverd worden tot een volleybal arena voor NeVoBo C-, B-, A-jeugd en senioren van alle niveaus. Maar liefst 31 teams (dus zo’n 310 volleyballers) zullen deelnemen aan het toernooi dat in het leven geroepen is om volleybal in Zeeland te promoten.

Een 100% Zeeuws toernooi

De deelnemende verenigingen; Forza Schouwen-Duiveland, VV Mytilus, VV Stevo, Bok, VVS’92, AVC’87 en YVC slaan de handen in één voor de organisatie van dit toernooi. Naast de deelnemende jeugd- en senioren teams zijn ook de sponsoren gezocht in heel Zeeland. Op deze manier wordt ook het Zeeuwse bedrijfsleven gesteund en betrokken bij de verenigingen.

Speelschema

De dag begint om 10.30 uur met Meiden B en Jongens C, naast hun speelt ook Dames 3de en 2de klasse. Vanaf 12.30 tot 16.30 komen ook Meiden A en Jongens B in actie. Vanaf 16.00 spelen Heren 3de en 2de klasse én Heren en Dames 1ste klasse, promotieklasse en 3de divisie tegen elkaar om de ZeelandCup. De finale hiervan zal rond 20.30 starten.

Een breed podium voor volleybal

Het toernooi is voortgekomen uit de uitdaging die de Zeeuwse verenigingen hebben met het aantrekken van nieuwe (jeugd)leden. Op deze manier leren verenigingen en leden elkaar kennen, is er goed zicht op talent in de regio en hoopt de organisatie dat buitenstaanders enthousiast worden voor de sport. Om dezelfde reden werd er eind vorig seizoen in dezelfde Zierikzeese sporthal een kennismakingstraining gehouden voor talentvolle jeugd en heren.

Social Media

De ZeelandCup is te volgen op Facebook (https://www.facebook.com/zeelandcupvolleybal/) en Instagram (ZeelandCup). Hier delen we alle nieuwtjes, het programma en inspirerende of grappige volleybal onderwerpen. Daarnaast wordt de dag live bijgehouden via deze kanalen!