Nieuws

Tweede ronde, eerste speelavond

In de A-poule werd maar 1 wedstrijd gespeeld: Team Zonder Naam kon geen team bij elkaar krijgen en heeft in overleg met Zeelandia 1 de wedstrijd verplaatst naar 12 januari 2024. Op deze avond spelen ze daardoor twee keer tegen elkaar.

De andere wedstrijd in deze poule leverde een 3-0 overwinning op voor Country Floor & More op het tweede team van Zeelandia 2.

In de B-poule rekende Mosselhandel Bout met 3-0 af met De Groene Vakwinkel. Forza pakte na een verloren en een gewonnen set nipt de overwinning op Zeelandia 3 met een 25-23 overwinning in de derde set.

Promotie/degradatiewedstrijd ronde 1

Aan het einde van elk blok in de recreatiecompetitie van seizoen 2023/2024 organiseren we een promotie- en degradatiewedstrijd tussen de nummer 4 van de A-poule en de nummer 1 van de B-poule.

Na dit eerste blok werd deze wedstrijd gespeeld tussen Zeelandia 1 (nummer 4 van de A-poule) en Mosselhandel Bout (nummer 1 van de B-poule).

Zeelandia 1 was vrijwel compleet, maar Mosselhandel Bout telde aardig wat afwezigen. Gelukkig werden ze bijgestaan door enkele enthousiaste invallers. In een spannende wedstrijd pakte Zeelandia 1 met 3-0 de overwinning, waardoor dit team verzekerd was van handhaving in de A-poule.

Daarmee bleef de samenstelling van de A-poule en de B-poule ongewijzigd.

Omdat de volleybalhal op vrijdag 24 november 2023 bezet is, organiseren we in de tennishal een vrije speelavond.

Dit jaar spelen we nog 3 wedstrijden in het tweede blok, gevolgd door een bedrijventoernooi op vrijdag 22 december 2023. Het programma van het tweede blok vind je bij het wedstrijdprogramma

Speelavond 6, eerste ronde

In de laatste speelavond verloor TZN in een spannende wedstrijd met 2-1 van Zeelandia 1, terwijl Country Floor & More met dezelfde cijfers van Zeelandia verloor. Dat veranderde de stand in de
A-poule na de vorige speelavond niet: Zeelandia 2 heeft het eerste blok gewonnen, gevolgd door Country Floor & More, TZN en Zeelandia 1.

In de B-poule herstelde Mosselhandel Bout zich na de nederlaag van de vorige speelavond met een overwinning van 2-1 op De Groene Vakwinkel. Forza kon de verrassende overwinning van vorige week niet herhalen en verloor nipt met 3-0 van Zeelandia 3. Ook hier wijzigde de eindstand niet.

De komende week is er een promotie- en degradatiewedstrijd tussen Zeelandia 1 als de hekkensluiter van de A-poule en Mosselhandel Bout als koploper in de B-poule. Voor de andere teams organiseert Forza een toernooi.

De vijfde speelavond

In de A-poule was er afgelopen vrijdag een verrassing: Koploper Zeelandia 2, die nog geen wedstrijd had verloren, moest tegen Team Zonder Naam (TZN) met een uitslag van 2-1 de eerste verlieswedstrijd incasseren.

Zeelandia 1 verloor met 3-0 van Country Floor. Daardoor kan Zeelandia 1 de laatste wedstrijd onvoldoende punten halen om TZN in te halen. Zeelandia 1 mag dus op 17 november de promotie- en degradatiewedstrijd spelen tegen de koploper van de B-poule.

Ook in de B-poule was er een grote verrassing: Koploper Mosselhandel Bout, die in de eerste 4 wedstrijden nog geen set had verloren, verloor van Forza met 2-1. Ondanks dit verlies kunnen ze de laatste wedstrijd niet meer ingehaald worden en wonnen ze het eerste blok van deze competitie. Doordat Zeelandia 3 met 3-0 verloor van De Groene Vakwinkel staat Forza met hen op gelijke hoogte met Zeelandia 3.

Komende vrijdag spelen we de laatste wedstrijd uit het eerste blok van deze competitie. Een week later maken Zeelandia 1 en Mosselhandel in een promotie-degradatiewedstrijd, wie van hen het volgende blok in de A-poule speelt en wie in de B-poule strijdt.

Start recreatiecompetitie op vrijdag 22 september 2023

Nadat we op vrijdag 15 september met een klein maar gezellig bedrijventoernooi gestart zijn, beginnen we op vrijdag 22 september 2023 met de recreatiecompetitie.

De A-poule bestaat uit de teams: Country Floor & Moore, en TZN (Team Zonder Naam) en Zeelandia 1 en 2.

De B-poule wordt gevormd door De Groene Vakwinkel, Forza, Mosselhandel Bout en Zeelandia 3.

In vergelijking met het afgelopen seizoen is er helaas 1 team afgevallen: Zeelandia 4.

De jaarplanning en het wedstrijdschema kunnen jullie ook op deze website vinden.

Enkele wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen zijn:

 • we spelen geen 4 sets per wedstrijd, maar 3 sets;
 • de teams die bij beide wedstrijden om 19.45 uur zorgen voor fluiten en tellen, verzorgen ook het opbouwen van de velden;
 • de teams, die de wedstrijden om 21.00 uur fluiten en tellen, regelen zelf ook het opruimen van de velden;
 • de recreatiecompetitie is opgebouwd uit 3 onderdelen van elk 6 wedstrijden, waarna de nummer 4 uit de A-poule een degradatie- en promotiewedstrijd speelt tegen de nummer 21 uit de B-poule.

Verslag recreatie-overleg 14 april 2023

Op vrijdag 14 april 2023 hebben de verschillende teams uit de recreatiecompetitie overlegd over de recreatiecompetitie. Fijn dat alle teams aanwezig waren.

Daarbij hebben we het volgende besproken:

1 – Terugblik op seizoen 2022-2023

 • doordat veel teams te maken hadden met een spelerstekort hebben veel spelers 2 wedstijden gespeeld; voor een aantal spelers was het aantal sets (2*4) erg hoog
 • de kantine was o.a. door ziekten en vacatures vaak erg vroeg dicht: Wim Munter gaat dit met Laco bespreken.

2 – Vooruitblik seizoen 2023-2024

 • de meerderheid stemt voor teruggaan naar 3 sets
 • aanvangstijden (20.00 en 21.00 uur) blijft hetzelfde
 • we houden vast aan de A-poule en de B-poule
 • Zeelandia gaat van 4 naar 3 teams, zodat er 8 teams over blijven;
 • toernooien tellen niet meer mee in de puntentelling voor de competitie.
 • We roosteren maximaal 3 toernooien in per seizoen.
 • het openen en sluiten wordt onderdeel van de zaaldienst: ophalen en wegbrengen van de sleutel, ballen, plopper en telborden

3 – Taakverdeling

We spreken de volgende taakverdeling af:

 • Beheer social media (voor recreatie): Natasja
 • Aanspeekpunt Wereldregio: Natasja
 • Beheer website (recreatie): Co
 • Competitieleider: Co (met ondersteuning van Marnix)
 • Bestuurslid Forza namens recreatie: Marnix

4 -Rondvraag

 • Marnix en Stephanie geven een volleybal-clinic bij de Koningspelen op 25 april; Co biedt zich ook aan.
 • Forza krijgt €2000 van de Vriendenloterij, met een belavond kunnen we nog €1000 extra verdienen. Voor een belavond hebben 7 mensen nodig die 2 a 3 uurtjes willen bellen. Marcel regelt dit verder.
 • de recreatie traint in mei nog op de dinsdag in Laco
 • Vanaf half juni is het bij goed weer beachvolleybal bij De Punt in Westenschouwen.