Eerste thuistoernooi voor onze mini’s

Aanstaande zaterdag wordt de Vanger in Bruinisse weer gevuld met onze en andere mini teams uit de regio. Het eerste thuistoernooi van dit jaar! Het programma begint al vroeg en duurt de gehele ochtend. De teams zullen strijden om een aantal prachtige medailles. We wensen ze heel veel succes en plezier!

Het programma:

9.00 uur – 11.00 uur

  • niveau 1 t/m 3

11.00 uur – 13.00 uur

  • niveau 4 t/m 6

 

Alle support is welkom! Tot zaterdag.

 

Eerste thuisdag met mosselen

Aanstaande zaterdag zullen er om de eerste thuisdag te vieren, net als vorige seizoen, weer mosselen zijn! Deze worden gesponsord door Mosselhandel Bout en klaargemaakt door Wout en José. Wij krijgen er spontaan honger van. Jullie ook?

De mosselen zijn gratis. Wil je er friet, mayo en sausjes bij? Dat kan voor slechts €2,50. Wees er wel snel bij, want: OP = OP!

De eerste wedstrijd zal om half 11 starten in de Vanger in Bruinisse. Het programma voor de eerste thuisdag is te zien op onze homepage én op onze Facebookpagina

Openingstoernooi recreatie 15 september 2017

Hét toernooi van de lage opkomst. Ook deze keer geen trendbreuk. Maar met 21 volleyballers net weer genoeg om een snelle halve competitie af te werken, wat tussenrondes, halve finales en uiteindelijk het spelen om de plek. Uiterst geraffineerd zijn er 6 teams samengesteld waarbij er 3 tegen 3, 4 tegen 3, 3 tegen 4 of 4 tegen 4 werd gespeeld. De teams moesten dus in 2 uur tijd 7 wedstrijdjes aan de bak. Voor teams die een tussenrondje hadden zoals de Apartje Aapjes zelfs 9 keer. De regels en telling om te komen tot de juiste eindplek bleken niet altijd even duidelijk. Zo heeft het team van de Aparte Aapjes voor de halve finales een tussenronde moeten spelen die ze wonnen en hun halve finale gewonnen. Toch konden ze spelen om plek 5 en 6. Een nutteloze tussenronde en halve finale lijkt het. Om plek 5 hebben ze dan wel ook weer gewonnen, tegen de Bleke Beren. Een even vreemd geval overkwam het team van de Eigenzinnige Ezels. Ze wonnen hun halve finale van de Chille Citrussen om vervolgens naar de finale toe nog een tussenronde te spelen tegen dat zelfde team die ze verloren. Spelen om plek 3 en 4 daarmee, die ze verloren van de Fraaie Flamingo’s. De Chille Citrussen naar de finale, waar ze het opnamen tegen de Drukke Dammers, het team dat tot dan alles had gewonnen. Vorig jaar hadden we in de finale ook een team dat daarvoor alles had gewonnen maar dan: finalestress. Ook deze keer weer. Het team van de Chille Citrussen sloeg in het begin van de wedstrijd een dermate groot gat dat door de Drukke Dammers niet meer kon worden overbrugd. Eindstand: 25 -19. Het team van de Chille Citrussen kon naar het hoogste bankje. Proficiat!

Eredivisie en topdivisie volleybal in Bru

Om het seizoen waarin Forza 10 jaar bestaat in te luiden organiseren we in samenwerking met Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel een volleybal driekamp op hoog niveau. Op zaterdag 16 september zal sporthal de Vanger daarom om 13.00 uur zijn deuren openen. Tot en met ongeveer 20.00 uur kun je verschillende volleybalwedstrijden bekijken. De teams hebben je support altijd hard nodig!

Deelnemende teams

De drie deelnemende teams zijn actief in de Eredivisie: Peelpush uit Weert en in de Topdivisie: Oskam/Taurus uit Houten en Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel. Ze zullen de strijd aangaan om zo goed mogelijk voorbereid de nieuwe competitie in te gaan.

Forza Schouwen-Duiveland 10 jaar

Het evenement wordt dus onder andere georganiseerd door Forza Schouwen-Duiveland omdat de vereniging komend seizoen 10 jaar bestaat. Verder in het jaar zal het nog vaker gevierd worden door nog meer activiteiten, maar dit driekamp is een mooie start.

Facebook

Op de Facebook pagina van VV Forza Schouwen-Duiveland is een evenement aangemaakt waar je op de hoogte kunt blijven van nieuwtjes, feiten en updates over het driekamp op 16 september. Kom je kijken? Zet jezelf dan op aanwezig. Weet je het nog niet zeker? Blijf dan op de hoogte door jezelf op geïnteresseerd te zetten.

Zeeuwse connecties bij Laudame/VCN

Het is geen toeval dat de dames van Laudame/VCN voor Zeeland hebben gekozen. Het team heeft een directe Zeeuwse connectie: hoofdtrainer Ivo Munter en assistent trainer Ard Kramer hebben in Zeeland leren volleyballen, respectievelijk bij Kwiek (nu Forza Schouwen-Duiveland) en het voormalige Even Kijken uit Zuidzande. “Het is altijd weer leuk om in Zeeland terug te komen. We hopen dan ook dat de volleyballiefhebber het affiche interessant vinden om een bezoekje te komen brengen aan Bruinisse” aldus de enthousiaste trainer/coach Ivo Munter.

 

Het programma voor zaterdag 16 september:

Wedstrijdprogramma:

13.00 zaal open
14.00     Peelpush            –              Oskam/Taurus
16.00     Laudame/VCN  –              Oskam/Taurus
18.00     Laudame/VCN –              Peelpush

 

Locatie
Sporthal de Vanger
Molenstraat 52,
4311 ED Bruinisse

 

Tot dan!

Seizoen 2017-2018 gaat van start!

Forza Volleyballers en Volleybalsters!

Welkom bij ons nieuwe seizoen. We hebben weer veel sportieve uitdagingen en ambities in het vooruitzicht. De vakanties zijn (bijna) voorbij en we hopen dat iedereen een blessurevrije vakantie heeft gehad en weer veel zin heeft in het nieuwe seizoen. Een bijzonder seizoen want VV Forza Schouwen Duiveland bestaat dit seizoen 10 jaar! Dat gaan we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, maar daarover later meer.

Gedurende de vakantie periode zijn er Forza spelers en speelsters die hebben meegedaan aan beachvolleybal wedstrijden om de conditie op peil te houden. Het recreatie beachvolleybal in Haamstede op dinsdagavond onder leiding van Marnix den Boer heeft (bij goed weer) veel enthousiaste belangstelling getrokken.

Start van de trainingen

We zijn weer aan het puzzelen geweest om het nieuwe trainingsrooster rond te krijgen. De tijden en locaties zijn bijna ongewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Dames 1 en Heren 1 zijn al twee weken aan het trainen. Dames 2 en Heren 2 zijn afgelopen week ook weer aan het trainen begonnen.

De jeugdteams starten in de eerste schoolweek die begint met maandag 28 augustus. De jeugdcommissie is nog aan de slag met de definitieve invulling van de teamindeling en bekijkt wie er met een hoger team kan meetrainen.

De recreatie training in het Sportblok start op dinsdagavond 5 september, ook hier op dezelfde tijd en plaats als vorig seizoen.

Eerste divisie dames in de Vanger

Als eerste activiteit in het kader van het Forza 10-jarig bestaan, organiseren we op zaterdag 16 september Dames Eerste Divisie demonstratiewedstrijden in de Vanger. We doen dat in samenwerking met Dames 1 van VCN Capelle, waarvan Ivo Munter de trainer/coach is. Zij spelen tegen eerste divisie teams van VV Peelpush uit Meijel en VV Taurus uit Houten. De wedstrijden starten om 14.00 uur en eindigen rond 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om op de foto te gaan met je favoriete speelsters en natuurlijk voor een handtekening (neem je shirt mee!).

Zet de datum alvast in je agenda en houdt de Forza site en Facebook in de gaten voor nadere informatie.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Laten we er met elkaar weer een sportief en mooi seizoen van maken en aardig zijn voor de scheidsrechter, want…

Forza, dat ben je zelf !

 

Namens het Bestuur
Wim Munter
VV Forza Schouwen Duiveland
Voorzitter