De allerbeste wensen!

2019 Forza Schouwen-Duiveland volleybal

Beste Forza volleyballers en volleybalsters,

We wensen jullie, en familie en vrienden, een gelukkig, gezond en vooral sportief 2019. Veel succes in de competities, met goede resultaten en hopelijk zonder blessures.

Proost, het bestuur.

 

Openingstoernooi recreatie

Op 21 september heeft het traditionele openingstoernooi van de recreatie plaatsgevonden. Zo’n 8 teampjes gingen op halve velden de strijd tegen elkaar aan. Eerst werd een halve competitie afgewerkt waarin in totaal door alle teams 943 punten werden gescoord. Team C (Anne, Leon en Louis) en team E (Jaap, Mirella en Owen) deden dat als beste en konden daarna strijden om de 1e plaats. Dit werd met een duidelijke 25 – 15 gewonnen door team E. En terwijl ze in de voorronden nog met 16 – 17 van team C hadden verloren. Maar je moet het doen op het moment suprême.

Voor de strijd om de 3e en 4e plek moesten de reglementen er op worden nageslagen. Drie teams hadden in de voorronden eenzelfde aantal punten bij elkaar geslagen. Volgens artikel 17, sub b gelden dan de onderlinge resultaten en konden team B (Leon, Simone en Swen) en team D (Janine, Marnix en Nina) tegenover elkaar gaan staan. Team B won de strijd met 25 – 23.

Eenzelfde score van 25 – 23 in de strijd om de 5e plek. Deze ging naar team G (Marcel, Ries, Sandra en Stefanie). Dit team startte furieus de voorronden met een aantal overwinningen om het daarna te laten liggen. Ze vielen daardoor ook net buiten de boot voor de strijd om de 3e plek.

De 6e plek was voor het zeer jeugdige en onbevangen team A (Anouk, Bram en Emma).

De 7e plek ging naar team F (Co, Liza en Martien). Team H (Kees, Nettie en Piet) werd met 25 – 22 verslagen. Door deze uitslag hebben zowel team F en team H toch nog het genoegen gehad twee partijtjes te winnen deze avond.

Volleyballen in Zierikzee en Bruinisse met de AH Sportactie

Dit jaar doet Volleybalvereniging Forza Schouwen-Duiveland voor het eerst mee met de AH Sportactie. Een initiatief van Albert Heijn en NOC*NSF om mensen kennis te laten maken met verschillende sporten én meer mensen te laten bewegen. Forza doet mee om volwassen en jeugd enthousiast te maken voor volleybal, een rode draad in het beleid van de club, vorig en komend jaar.

Voor alle leeftijden

Dus ben je tussen de 5 en 75 jaar? Wil je eens (of weer) volleyballen? Verschillende teams hebben hun trainingen open gesteld zodat jij mee kunt doen! Oud of jong, uit Renesse, Scharendijke, Zonnemaire, Zierikzee, Nieuwerkerk, Oosterland, Bruinisse, waar je ook vandaan komt: je bent welkom.

Lever je voucher in of kom gewoon langs

Lever hier je voucher in: https://ahsportactie.nl/sportaanbieder-detail?id=921e9a8b-69b9-4057-8ee9-a0f7da988af2, of kom gewoon een keer langs. We zien je hopelijk snel!

Zeeuwse volleybalteams strijden om ZeelandCup

ZeelandCup volleybal logo

Op zaterdag 8 september aanstaande zullen verschillende Zeeuwse volleybalteams de strijd met elkaar aan gaan om de ZeelandCup te bemachtigen. De zaal in Sportboulevard het Sportblok in Zierikzee zal vanaf 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds omgetoverd worden tot een volleybal arena voor NeVoBo C-, B-, A-jeugd en senioren van alle niveaus. Maar liefst 31 teams (dus zo’n 310 volleyballers) zullen deelnemen aan het toernooi dat in het leven geroepen is om volleybal in Zeeland te promoten.

Een 100% Zeeuws toernooi

De deelnemende verenigingen; Forza Schouwen-Duiveland, VV Mytilus, VV Stevo, Bok, VVS’92, AVC’87 en YVC slaan de handen in één voor de organisatie van dit toernooi. Naast de deelnemende jeugd- en senioren teams zijn ook de sponsoren gezocht in heel Zeeland. Op deze manier wordt ook het Zeeuwse bedrijfsleven gesteund en betrokken bij de verenigingen.

Speelschema

De dag begint om 10.30 uur met Meiden B en Jongens C, naast hun speelt ook Dames 3de en 2de klasse. Vanaf 12.30 tot 16.30 komen ook Meiden A en Jongens B in actie. Vanaf 16.00 spelen Heren 3de en 2de klasse én Heren en Dames 1ste klasse, promotieklasse en 3de divisie tegen elkaar om de ZeelandCup. De finale hiervan zal rond 20.30 starten.

Een breed podium voor volleybal

Het toernooi is voortgekomen uit de uitdaging die de Zeeuwse verenigingen hebben met het aantrekken van nieuwe (jeugd)leden. Op deze manier leren verenigingen en leden elkaar kennen, is er goed zicht op talent in de regio en hoopt de organisatie dat buitenstaanders enthousiast worden voor de sport. Om dezelfde reden werd er eind vorig seizoen in dezelfde Zierikzeese sporthal een kennismakingstraining gehouden voor talentvolle jeugd en heren.

Social Media

De ZeelandCup is te volgen op Facebook (https://www.facebook.com/zeelandcupvolleybal/) en Instagram (ZeelandCup). Hier delen we alle nieuwtjes, het programma en inspirerende of grappige volleybal onderwerpen. Daarnaast wordt de dag live bijgehouden via deze kanalen!