Forza kan terugkijken op een succesvol en sportief volleybalseizoen

Forza Schouwen-Duiveland sluit deze maand een van de meest succesvolle seizoenen in haar bestaan af.

 

Heren 1 promoveerde, na spannende promotiewedstrijden tegen Jokers VC uit Maastricht naar de Tweede Divisie. Daarmee komen ze volgend seizoen uit in de landelijke Nevobo competitie en zijn daarmee de hoogst spelende volleybalploeg in Zeeland. Een groot succes voor het team, coach Tonie van Breda en trainer Ton Begijn.

 

Dames 1 heeft het seizoen gebruikt om een lichting jonge speelsters in te passen en heeft zich, geheel volgens de ambitie, gehandhaafd in de Promotieklasse. Voor het komend seizoen is Hennie van Liere als trainer/coach aangetrokken. Hennie is oud-speelster van de club en was eerder ook al trainer/coach van Heren 1, welke destijds onder haar hoede kampioen werden in de 1e Klasse. Met haar heeft Dames 1 de ambitie om komend seizoen in de top 5 van de Promotieklasse te eindigen.

 

Heren 2 en Dames 2 zijn afgelopen seizoen op een zeer verdienstelijke derde en respectievelijk vijfde plaats in de 2e Klasse geëindigd. Op miraculeuze wijze is Heren 2 via promotiewedstrijden en een vrijkomende plaats, toch gepromoveerd naar de 1e Klasse. Een bijzondere kans die uiteraard met veel enthousiasme is aangegrepen. Dames 2 past komend seizoen ook jeugdspeelsters in; een versterking, die de ambitie rechtvaardigt om in de top van de 2e Klasse mee te draaien.

 

Ook de jeugdteams hebben een verdienstelijk seizoen gehad, met diverse kampioenschappen die volgens de Forza-traditie gevierd werden door de erehaag van VV Forza leden en –publiek.

 

VV Forza is zich zeer bewust van haar regionale en Zeeuwse functie en is meer dan voorheen gedreven om spelers en speelsters met volleybaltalent en/of ervaring op te leiden en aan de volleybalsport te binden. Dit is een belangrijke ambitie om het behaalde volleybalniveau en kwaliteit voor langere tijd te borgen en uit te bouwen. De trainingscapaciteiten worden sterk en breed gericht op de ontwikkeling van het volleybalniveau in de Zeeland regio.