Wedstrijdverslagen

Erasmus D1 -Forza SD D1 (2 oktober 2014)

Daar gingen we dan, op donderdag 2 oktober om half negen zaten we met heel het team in de kantine en waren we klaar om een wedstrijd te gaan spelen tegen Erasmus dames 1. Een paar meiden hadden de hele middag in Rotterdam rond geslenterd, anderen kwamen van school en de rest kwam van thuis. Wat was het laat, maar er was gelukkig nog genoeg energie over om een wedstrijd te knallen.

Na de warming up, die Herman heel goed voor ons in elkaar had gezet, en het inslaan waren we allemaal warm voor de wedstrijd. De eerste set stonden Chantal, Liselotte, Britt, Lisa, Marit en (grote) Willemijn in de basis. Het enthousiasme spatte er vanaf. We zaten vol energie en er werden volop liedjes gezongen. Maar de dames van Erasmus hadden er ook zeker zin in. Door een paar onverwachte ballen van de spelverdeelster Chantal en een paar prachtige knallen van onze aanvalsters hielden we het spannend. De eerste set was pittig en er zaten zeker nog verbeter puntjes in voor de volgende set.

Na de korte teambespreking wisselde (kleine) Willemijn met Liselotte en begonnen we aan de tweede set, oh wat was het spannend. Ze hadden het ook niet spannender kunnen maken gok ik. Hoe spannend het ook was, we vochten voor ieder punt. Puntje voor puntje was ons doel. Zo kwamen we op een kleine voorsprong van ongeveer vijf punten. De dames van Erasmus kwamen toen weer goed terug, maar toch wisten we de set te pakken!

De derde set werd ik gewisseld voor Chantal en begonnen we weer uit volle borst te zingen en moedigden we elkaar bij ieder punt aan. Ook de derde set bouwden we een voorsprong op en ook verliep de service perfect. Niet op de libero serveren, zeiden coaches Louise en Esther. De ballen die door de midden aanvalsters werden geslagen waren lastig, maar op den duur pakten we ook dat goed op.

In de vierde set zag je dat we allemaal wat moeier werden, maar er werd voor iedere bal gegaan. De beweging bleef er in, maar we lieten ook zeker wat punten vallen door slordige fouten. ‘Jammer, maar we halen het wel weer op.’ Nadat ik terug gewisseld werd voor Chantal en even later ook Willemijn terug gewisseld werd voor Liselotte was de voorsprong van Erasmus alweer bijna ingehaald. Maar het was jammer genoeg net niet voldoende.

Het was een gevecht wat we tot het einde hebben gevochten, maar helaas zijn we niet met de winst naar huis gegaan. Máár we bekijken het van de positieve kant, we hebben er weer een punt bij en gaan stapje voor stapje omhoog klimmen op de ranglijst!
Eindstand: Erasmus D1 – Forza D1 3 – 1 (25-20 / 25-27 / 25-23 / 25-21)

Daphne

Mooie binnenkomst Meiden A1 in de Hoofdklasse-A (20 september 2014)

Best even spannend zaterdagmiddag. De eerste competitiewedstrijd voor de meiden van Forza-MA1 in de Hoofdklasse A. Een klein en erg warm sportzaaltje in Oud-Beijerland, waar DVO MA1 de tegenstander was. Een tegenstander die vorig jaar hoog was geëindigd op de ranglijst.

Met een flinke dosis motivatie werden de eerste 2 sets overtuigend gewonnen. Vooral de 2e set liet met 25-13 geen enkele onduidelijkheid bestaan over de verhoudingen. De laatste twee sets gingen redelijk gelijk op. Bijna de volle winst gepakt door Forza-MA1. Bijna, want met 25-23 in de 4e set lieten we toch nog een puntje liggen. Niet erg natuurlijk. Een mooie 3-1 overwinning in een sportieve wedstrijd. De eerste 4 punten staan op het scorebord.

Al met al een leuke partij en een leuke opsteker om zo de nieuwe competitie in te gaan.