Heren 1 PROMOVEERT !!

De volleyballers van Forza hebben hun diepste reserves van mentaliteit en kwaliteit moeten aanspreken om promotie naar de tweede divisie te bewerkstelligen.

In een spannend treffen met Jokers werd het zaterdagavond 3-2 (24-26 25-22 18-25 26-24 15-9). Forza had twee sets nodig om te promoveren. In een volgepakte, sfeervolle, kleine Bruse sportzaal De Vanger, waar veel meer ambiance heerst dan in het grote Sportblok, de andere speellocatie van Forza, startte de thuisploeg meer dan uitstekend. Echter, de 5-0-voorsprong werd door vechtlust van de Maastrichtse opponent teniet gedaan. Na een kleine voorsprong boven de twintig punten nam Jokers het initiatief over en pakte de eerste set. In het tweede bedrijf bouwde Forza rond de twintig punten een voorsprong van drie punten op en deze bleek voldoende voor setwinst.
Jokers liet er ondanks de verre reis niet bij zitten en was in de derde set duidelijk de betere. De Limburgse ploeg zette haar goede spel voor in het vierde bedrijf. ,,Hierin liepen we steeds achter de feiten aan”, meldde Forza-speler Valentijn Luijk. ,,Telkens stonden we één à twee punten achter en slaagden we er niet in gelijk te komen.” Coach Tonie van Breda omschreef die spannende fase als volgt: ,,We hingen aan een zijden draadje. Op karakter en mentaliteit hebben we die set gewonnen”. Het laatste zetje voor het binnenhalen van de vierde set werd gegeven door de servicebeurt van Lennen Jonker. ,,Hij trok het voordeel van één punt naar ons toe.”
Met de zege in de vierde set was de benodigde tweede set voor promotie naar de tweede divisie binnen. En dan te bedenken dat Forza vier seizoenen geleden nog eerste klasse speelde. Met de promotie evenaart Forza het niveau van Mevo’80, één van de twee clubs waaruit Forza is voortgekomen, van het einde van negentiger jaren. Zes jaar geleden was er voor het laatst een Zeeuwse ploeg, het Goese Mytilus, actief op dat landelijke niveau.

bron: wereldregio

Zie ook het artikel op volleybalkrant.nl