Nieuws

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen

In de A-poule won koploper Country Floor In een spannende wedstijd met 2-1 van runner-up TZN. De onderlinge wedstrijd tussen de team Zeelandia 1 en Zeelandia 2 werd met een 3-0 overwinning opgeëist door Zeelandia 2.

In de B-poule versloeg koploper De Groene Vakwinkel het derde team van Zeelandia 3 met 3-0. Het team van Forza zorgde weer voor een verrassing door Mosselhandel Bout met 3-0 te verslaan.

Na deze wedstrijden werd aansluitend de prijsuitreiking door Marnix en Co verzorgd. Co had de totalen van de drie competitieblokken opgeteld. Zie bij de uitslagen voor de eindstand.

Vervolgens overhandigde Marnix de puntenbeker aan Leo van Country Floor, het team dat over de 18 competitiewedstrijden de meeste punten had gepakt met net 3 sets meer dan Mosselhandel Bout uit de B-poule.

Marnix overhandigde vervolgens Co van TZN de sportiviteitsprijs voor zijn inzet als wedstrijdleider bij de recreatiecompetitie, penningmeester in het bestuur en jeugdtrainer bij de CMV.

De vijfde wedstrijd: de spanning stijgt

Country Floor & More boekte in dit competitieblok hun 5de overwinning door een 3-0 overwinning op het eerste team van Zeelandia 1. Team Zonder Naam versloeg het tweede team van Zeelandia met een 2-1 overwinning.

Met nog 1 wedstrijd te gaan (op 5 april) is Country Floor met 13 setpunten al zeker van de overwinning in dit derde competitieblok, volgt Team Zonder Naam met 8 setpunten en daarmee zeker van de tweede plaats.

De beide teams van Zeelandia in een onderlinge wedstrijd uit gaan maken, wie van hen op 12 april de promotie- en degradatiewedstrijd tegen de winnaar van het derde blok uit de B-poule gaat spelen. Zeelandia 2 heeft met 5 setpunten net 1 punt meer als Zeelandia 1.

In de B-poule stijgt de spanning: De Groene Vakwinkel versloeg Forza als de nummer 2 met 2-1 en behield daarmee de koppositie. Mosselhandel Bout boekte een 3-0 overwinning op het derde team van Zeelandia. De Groene Vakwinkel en Mosselhandel Bout hebben nu beiden 10 setpunten, maar doordat De Groene Vakwinkel 1 overwinning meer boekte houden zij de koppositie. Forza volgt als derde met 8 setpunten. Zeelandia 3 staat met 2 setpunten vierde. Zowel De Groene Vakwinkel, Mosselhandel Bout als Forza maken nog kans op de overwinning in dit derde blok.

De vierde wedstrijd in het derde en laatste competitieblok

In de A-poule boekte Country Floor & More hun vierde overwinning door de hekkensluiter Zeelandia 2 met 2-1 te verslaan. Ook TZN boekte een 2-1 overwinning, nu op het eerste team van Zeelandia. TZN is nu enige die Country Floor nog van de overwinning in dit derde competitieblok af kan houden.

De Groene Vakwinkel verloor met 2-1 van runner-up Mosselhandel Bout, maar behoudt wel de eerste plaats. Doordat Forza een klinkende 3-0 overwinning boekte op Zeelandia 3, nam dit team de tweede plaats van Mosselhandel Bout over. In de B-poule maakt alleen Zeelandia 3 geen kans meer op de overwinning in dit derde blok.

Op de helft van het derde en laatste competitieblok

In de A-poule bleef Country Floor ongeslagen door een 3-0 overwinning op Team Zonder Naam. De strijd tussen de beide Zeelandia teams werd met 2-1 in het voordeel van Zeelandia 1 beslist, waardoor Zeelandia 2 de laatste positie wisselde met het eerste team van Zeelandia.

In de b-poule liep Mosselhandel Bout tegen een 2-1 nederlaag aan tegen Forza. De Groene Vakwinkel verstevigde de koppositie door een 2-1 overwinning op Zeelandia 3. De stand bleef hierdoor ongewijzigd.

Eerste speelavond, derde competitieblok

De degradatie-promotiewedstrijd tussen Team Zonder Naam (TZN), die als laatste in de a-poule eindigde in het tweede competitieblok, en Mosselhandel Bout, die (weer) eerste werd in de b-poule leverde een overwinning op voor TZN, die zich daardoor in de a-poule kon handhaven. De 2 poules blijven daarmee weer hetzelfde.

In de a-poule rekende Country Floor in een spannende wedstrijd met 2-1 af met Zeelandia 2. Ook TZN won met dezelfde cijfers van het eerste team van Zeelandia 1.

Mosselhandel Bout werd verrassend met 2-1 verslagen door De Groene Vakwinkel, terwijl Forza een overwinning boekte op het derde team van Zeelandia 3.

Vijfde speelavond, tweede competitieblok

De beide wedstrijden in de A-poule kenmerkten zich door een 2-1 uitslag. Country Floor & More verstevigde de koppositie met een 2-1 overwinning op de nummer 2 Zeelandia 1.TZN verloor met dezelfde cijfers van Zeelandia 2, maar blijft derde in dit blok.

De strijd om de eerste plaats in dit blok gaat tussen Country Floor & More en Zeelandia 1, waarbij Country Floor 2 setpunten meer heeft. Zeelandia 2 en TZN zitten allebei in de gevarenzone: Na de zesde wedstrijd in dit blok speelt de nummer 4 een promotie-degradatiewedstrijd tegen de nummer 1 uit de A-poule.

In de B-poule liep Mosselhandel Bout tegen een nederlaag: met 2-1 werden ze verslagen door Zeelandia 3. Forza won met dezelfde cijfers van De Groene Vakwinkel, die daarmee op de laatste positie blijft.

In de laatste ronde heeft de Groene Vakwinkel geen mogelijkheid meer om de nummer 3, Forza in te halen. De andere 3 teams, hebben alle drie nog kans om als eerste in dit blok te eindigen en daarmee de genoemde promotie- en degradatiewedstrijd te spelen.

Vierde speelavond, tweede competitieblok

Na een winterstap van een aantal weken werd de recreatiecompetitie vervolgd. Er werden dit keer vijf wedstijden gespeeld, omdat Zeelandia 1 en TZN nog een wedstijd in moesten halen. Ze speelden dus 2 keer tegen elkaar. De eerste wedstrijd werd door TZN gewonnen met 2-1, terwijl Zeelandia 1 de inhaalwedstijd met dezelfde cijfers won. Country Floor & More verstevigde de koppositie met een overwinning van 3-0 op Zeelandia 2, die daardoor de vierde positie overnamen van TZN.

In de B-poule won Mosselhandel Bout met een afgetekende overwinning van 3-0 op De Groene Vakwinkel. Zeelandia 3 won in een spannende wedstijd met 2-1 van Forza. Omdat Zeelandia 3 nu 5 punten meer heeft binnengehaald dan Forza bij een gelijk aantal setpunten, overwinningen en nederlagen, klommen zij naar de tweede plaats ten koste van Forza.

Na nog twee speelavonden in dit competitieblok, maakt weer een promotie-degradatiewedstrijd uit of er een team uit de b-poule naar de A-poule promoveert. Daarna volgt dit seizoen nog 1 competitieronde.

Tweede speelavond van de tweede competitieronde

In de A-poule pakte Zeelandia 1 in een spannende wedstrijd met Country Floor & More de overwinning met 2-1. Ook Zeelandia 2 pakte de overwinning met dezelfde eindstand door een overwinning op TZN. Daardoor staat na 2 speelavonden Country Floor & More met 4 setpunten aan de kop in de A-poule, waarbij zowel Zeelandia 1 als TZN een wedstrijd minder hebben gespeeld.

In de B-poule liep Mosselhandel Bout tegen een 2-1 nederlaag aan tegen Zeelandia 3, die daarmee het voorbeeld van beide andere Zeelandia-teams volgde. Forza pakte de tweede overwinning van dit competitieblok door een overwinning met 2-1 op Uw Groene Vakwinkel. Daarmee heeft Forza nu de koppositie overgenomen.

Komende week spelen we de derde speelavond in dit competitieblok, waarna we op 22 december een bedrijventoernooi organiseren.

Tweede ronde, eerste speelavond

In de A-poule werd maar 1 wedstrijd gespeeld: Team Zonder Naam kon geen team bij elkaar krijgen en heeft in overleg met Zeelandia 1 de wedstrijd verplaatst naar 12 januari 2024. Op deze avond spelen ze daardoor twee keer tegen elkaar.

De andere wedstrijd in deze poule leverde een 3-0 overwinning op voor Country Floor & More op het tweede team van Zeelandia 2.

In de B-poule rekende Mosselhandel Bout met 3-0 af met De Groene Vakwinkel. Forza pakte na een verloren en een gewonnen set nipt de overwinning op Zeelandia 3 met een 25-23 overwinning in de derde set.

Promotie/degradatiewedstrijd ronde 1

Aan het einde van elk blok in de recreatiecompetitie van seizoen 2023/2024 organiseren we een promotie- en degradatiewedstrijd tussen de nummer 4 van de A-poule en de nummer 1 van de B-poule.

Na dit eerste blok werd deze wedstrijd gespeeld tussen Zeelandia 1 (nummer 4 van de A-poule) en Mosselhandel Bout (nummer 1 van de B-poule).

Zeelandia 1 was vrijwel compleet, maar Mosselhandel Bout telde aardig wat afwezigen. Gelukkig werden ze bijgestaan door enkele enthousiaste invallers. In een spannende wedstrijd pakte Zeelandia 1 met 3-0 de overwinning, waardoor dit team verzekerd was van handhaving in de A-poule.

Daarmee bleef de samenstelling van de A-poule en de B-poule ongewijzigd.

Omdat de volleybalhal op vrijdag 24 november 2023 bezet is, organiseren we in de tennishal een vrije speelavond.

Dit jaar spelen we nog 3 wedstrijden in het tweede blok, gevolgd door een bedrijventoernooi op vrijdag 22 december 2023. Het programma van het tweede blok vind je bij het wedstrijdprogramma

Speelavond 6, eerste ronde

In de laatste speelavond verloor TZN in een spannende wedstrijd met 2-1 van Zeelandia 1, terwijl Country Floor & More met dezelfde cijfers van Zeelandia verloor. Dat veranderde de stand in de
A-poule na de vorige speelavond niet: Zeelandia 2 heeft het eerste blok gewonnen, gevolgd door Country Floor & More, TZN en Zeelandia 1.

In de B-poule herstelde Mosselhandel Bout zich na de nederlaag van de vorige speelavond met een overwinning van 2-1 op De Groene Vakwinkel. Forza kon de verrassende overwinning van vorige week niet herhalen en verloor nipt met 3-0 van Zeelandia 3. Ook hier wijzigde de eindstand niet.

De komende week is er een promotie- en degradatiewedstrijd tussen Zeelandia 1 als de hekkensluiter van de A-poule en Mosselhandel Bout als koploper in de B-poule. Voor de andere teams organiseert Forza een toernooi.

De vijfde speelavond

In de A-poule was er afgelopen vrijdag een verrassing: Koploper Zeelandia 2, die nog geen wedstrijd had verloren, moest tegen Team Zonder Naam (TZN) met een uitslag van 2-1 de eerste verlieswedstrijd incasseren.

Zeelandia 1 verloor met 3-0 van Country Floor. Daardoor kan Zeelandia 1 de laatste wedstrijd onvoldoende punten halen om TZN in te halen. Zeelandia 1 mag dus op 17 november de promotie- en degradatiewedstrijd spelen tegen de koploper van de B-poule.

Ook in de B-poule was er een grote verrassing: Koploper Mosselhandel Bout, die in de eerste 4 wedstrijden nog geen set had verloren, verloor van Forza met 2-1. Ondanks dit verlies kunnen ze de laatste wedstrijd niet meer ingehaald worden en wonnen ze het eerste blok van deze competitie. Doordat Zeelandia 3 met 3-0 verloor van De Groene Vakwinkel staat Forza met hen op gelijke hoogte met Zeelandia 3.

Komende vrijdag spelen we de laatste wedstrijd uit het eerste blok van deze competitie. Een week later maken Zeelandia 1 en Mosselhandel in een promotie-degradatiewedstrijd, wie van hen het volgende blok in de A-poule speelt en wie in de B-poule strijdt.

Start recreatiecompetitie op vrijdag 22 september 2023

Nadat we op vrijdag 15 september met een klein maar gezellig bedrijventoernooi gestart zijn, beginnen we op vrijdag 22 september 2023 met de recreatiecompetitie.

De A-poule bestaat uit de teams: Country Floor & Moore, en TZN (Team Zonder Naam) en Zeelandia 1 en 2.

De B-poule wordt gevormd door De Groene Vakwinkel, Forza, Mosselhandel Bout en Zeelandia 3.

In vergelijking met het afgelopen seizoen is er helaas 1 team afgevallen: Zeelandia 4.

De jaarplanning en het wedstrijdschema kunnen jullie ook op deze website vinden.

Enkele wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen zijn:

 • we spelen geen 4 sets per wedstrijd, maar 3 sets;
 • de teams die bij beide wedstrijden om 19.45 uur zorgen voor fluiten en tellen, verzorgen ook het opbouwen van de velden;
 • de teams, die de wedstrijden om 21.00 uur fluiten en tellen, regelen zelf ook het opruimen van de velden;
 • de recreatiecompetitie is opgebouwd uit 3 onderdelen van elk 6 wedstrijden, waarna de nummer 4 uit de A-poule een degradatie- en promotiewedstrijd speelt tegen de nummer 21 uit de B-poule.

Verslag recreatie-overleg 14 april 2023

Op vrijdag 14 april 2023 hebben de verschillende teams uit de recreatiecompetitie overlegd over de recreatiecompetitie. Fijn dat alle teams aanwezig waren.

Daarbij hebben we het volgende besproken:

1 – Terugblik op seizoen 2022-2023

 • doordat veel teams te maken hadden met een spelerstekort hebben veel spelers 2 wedstijden gespeeld; voor een aantal spelers was het aantal sets (2*4) erg hoog
 • de kantine was o.a. door ziekten en vacatures vaak erg vroeg dicht: Wim Munter gaat dit met Laco bespreken.

2 – Vooruitblik seizoen 2023-2024

 • de meerderheid stemt voor teruggaan naar 3 sets
 • aanvangstijden (20.00 en 21.00 uur) blijft hetzelfde
 • we houden vast aan de A-poule en de B-poule
 • Zeelandia gaat van 4 naar 3 teams, zodat er 8 teams over blijven;
 • toernooien tellen niet meer mee in de puntentelling voor de competitie.
 • We roosteren maximaal 3 toernooien in per seizoen.
 • het openen en sluiten wordt onderdeel van de zaaldienst: ophalen en wegbrengen van de sleutel, ballen, plopper en telborden

3 – Taakverdeling

We spreken de volgende taakverdeling af:

 • Beheer social media (voor recreatie): Natasja
 • Aanspeekpunt Wereldregio: Natasja
 • Beheer website (recreatie): Co
 • Competitieleider: Co (met ondersteuning van Marnix)
 • Bestuurslid Forza namens recreatie: Marnix

4 -Rondvraag

 • Marnix en Stephanie geven een volleybal-clinic bij de Koningspelen op 25 april; Co biedt zich ook aan.
 • Forza krijgt €2000 van de Vriendenloterij, met een belavond kunnen we nog €1000 extra verdienen. Voor een belavond hebben 7 mensen nodig die 2 a 3 uurtjes willen bellen. Marcel regelt dit verder.
 • de recreatie traint in mei nog op de dinsdag in Laco
 • Vanaf half juni is het bij goed weer beachvolleybal bij De Punt in Westenschouwen.