25 jarig jubileum

Het is 1990 als een groepje oud NeVoBo-speelsters van Mevo’80 probeert een recreatieteam op te zetten. “Doe je ook mee?”, vroegen ze mij. Ik speelde toen nog in het eerste damesteam, nou ja, speelde, ik had een vervelende schouderblessure en aan spelen kwam ik niet vaak toe. “Oké, ik doe mee”, zei ik na enige bedenktijd.

Zo startte 25 jaar geleden het team met de naam van de sponsor “De Zandsnor”. In 25 jaar veranderde onze naam steeds met het wisselen van de Sponsor. “Ginsterveld”, “Auto Legemaate”, “Juwelier Postma” en nu na de fusie met Kwiek en zonder sponsor in “Forza D5”.

9 (6)

Het team kende sportieve hoogtepunten: Kampioenschap in de recreatiecompetitie. Een beker werd vaak gewonnen, uit elkaar gehaald, weer in elkaar gezet en vervolgens geschonken aan een van de kinderen van een speelster die daar blij mee zou zijn.

De laatste jaren gunnen we de bekers aan andere teams. De kinderen zijn er te groot voor… De volgende beker gaat vast naar een van de kleinkinderen. Áls er een volgende beker komt, want na 25 jaar is winnen niet meer het belangrijkste, maar de gezelligheid tijdens en na de wedstrijd. Onze yel?… GOLDEN GIRLS! (vanwege onze leeftijd? Of omdat we streven naar een ‘golden’ jubileum?)

 

Forza D5 is een hecht team. In de 25 jaar zijn er natuurlijk speelsters afgevallen en bijgekomen, maar het aantal is beperkt. Drie speelsters houden het al 25 jaar vol; Gertie, Els en Mieke. Hier de namen van de speelsters door de jaren heen: Ada, Judith, Marja, Astrid, Ineke, Joke, Georgette, Irma, Ingrid, Jacqueline, Marleen, Ada, Thecla, Krianne, Lydia, Janet, Esmeralda en Lilly.

Het 25 jarig jubileum vierden we een paar weken geleden met een reünie. Op een gewone vrijdagavond hebben we eerst gegeten bij Laco Sportblok in de nieuwe sportkantine, daarna een wedstrijd gevolleybald met veel supporters (dankzij hen met 3-0 gewonnen…) en tot slot nog gezellig nagebabbeld. Gertie werd bedankt voor 25 jaar aanvoerster zijn met bloemen en een medaille. Enkele oudspeelsters versierden de rest met snor (Zandsnor), kroon (Golden girls) en wat lekkers.

Een week later werd Gertie opnieuw in het zonnetje gezet door de voorzitter van Forza. Uit handen van Wim Munter ontving ze de benodigdheden voor een goede aanvoerster.

We gaan door! De kaatste speelavond hebben we ons tijdens het jaarlijkse teametentje versterkt met twee nieuwe speelsters. Welkom Marian en Willy.

Op naar het volgende seizoen….

Mieke

Forza dames 5