verslag: Openingstoernooi recreatie

Op vrijdag 16 september 2016 heeft het openingstoernooi van de recreatiecompetitie plaatsgevonden. Traditiegetrouw een toernooi met een lage opkomst. En ook deze keer weer zijn er daarom weinig volleyballers komen opdagen. Met degenen die er wel waren kon net een fatsoenlijk programma worden opgezet. In 6 teams van 3 ballers kon een halve competitie worden afgewerkt.

Wat daarna resteerde waren 3 halve finales waarbij op voorhand al een beetje inschatbaar was dat dit geen verrassingen zou opleveren. En dat gebeurde ook niet.

De strijd om de 5e plaats werd gewonnen door Team E (Sandra, Eric en Barld). Nipt, dat wel, met 20-19 van Team A (Stefanie, Ries en Leendert). Team A zal wel met een slecht gevoel naar de kantine zijn gegaan want in de gehele avond is het voor hen slechts in één wedstrijd tot een gelijkspelletje kunnen komen, de rest werd allemaal verloren. Echter, in een competitie moet er nu eenmaal een team de laatste zijn.

De strijd om het brons ging tussen twee teams die elkaar de gehele avond nauwelijks hebben ontlopen. De winst ging met 20-18 naar Team D (Mirella, Wahid en Leon) op Team C (Karin, Kees en Louis). Dit terwijl in de voorronde Team C nog had gewonnen van Team D. Knap werk dus van de ballers van Team D.

De strijd om de hoogste glorie leverde nog wel enig ophef op. Zowel Team D als Team B (Simone, Marnix en Jacco) kwamen met een zelfde aantal punten uit de voorronde. De administratie van de organisatie was echter onvoldoende op orde om hieruit snel de finalist op puntenaantal te halen. Om dit op te lossen werd een tussenrondje gespeeld. De gasten van Team B kwamen hieruit met 5-3 als winnaar. Op naar de finale dus!

Team F (Anneke, Wim en Kay) waren de gehele avond oppermachtig geweest. Tot de finale alles (ruim) gewonnen. Maar dan zal je net zien, bij de één is de pijp uit, bij de andere brandt het vlammetje niet meer en bij de laatste is de moed in de schoenen gezonken. En met een net iets te enthousiast draaiende puntentelster werd daarmee de finale met 11-20 van Team B dik verloren.

Team B kon zich uiteindelijk dan toch tot de trotse winnaar kronen.