Forza op TV: Onze Club bij Omroep Zeeland

Afgelopen zondag (28 januari) om 18.10 uur zat heel de vereniging op het puntje van zijn stoel. We waren op TV! Super trots zijn we op het resultaat.

Jan Jaap Corré bezoekt iedere week een Zeeuwse sportclub. Hij praat hier over de club, de teams, de vrijwilligers, materialen, gaat op zoek naar de talenten en doet een challenge. Ook de vereniging zelf neemt deel aan een challenge waar uiteindelijk uit alle verenigingen een winnaar komt.

Wat krijg je te zien?
Bij Forza kwam voorzitter Wim Munter als eerste aan de beurt. Hij vertelt over de club en de moeite die er gedaan wordt om nieuwe leden aan te trekken. Melissa van den Berge is als tweede aan de beurt. Zij vertelt Jan Jaap over de materialen en kleding die bij volleybal gedragen wordt en slaat nog even een balletje naar de grond. Onze twee talenten laten hun beste kant zien: Jaïda van Breda laat haar tactische drie meter aanval zien en Megan Korpershoek slaat een krachtige middenbal.
Als club icoon kwam Lydia Mol aan het woord. Zij kreeg vorig jaar nog een lintje voor haar vrijwilligers werk bij Forza Schouwen-Duiveland. Ze neemt ons mee terug in de geschiedenis, de tijd dat het voor haar allemaal begon. Daarna komen de dames van dames 1: Marit Klein, Willemijn Olree en Daphne Folmer doen hun uiterste best om Forza op nummer één in de ranglijst te zetten. Gaat het ze lukken?
Onze kids vinden het geweldig, maar ook Annemarie Terwoert blijft telkens met veel plezier training geven aan onze kleinste volleyballers. Ze vertelt Jan Jaap hoe het is om vrijwilliger te zijn bij onze club. De jongens en meisjes trainen hard en met ontzettend veel plezier.

De challenge
Dan. Als allerlaatste legt trainer Ronald van Voorthuizen aan Jan Jaap uit hoe hij een sight-out moet spelen. Pass – set up – aanval! Hij doet goed z’n best, maar het voetballer bloed is zeker terug te zien. Dat kopballetje tussen door, dat kan natuurlijk niet bij volleybal 😉 . Gaat hij de challenge halen? Dan wordt hij gehuldigd op ‘de Forza manier’.

Kijk de aflevering hieronder terug! 

Onze Club is iedere zondagavond te zien op televisie bij Omroep Zeeland. De uitzending begint om 18.10 uur en wordt ieder halfuur herhaald.