Volleybalverenigingen VV Forza Schouwen-Duiveland en VC Intermezzo slaan handen ineen

Beide heren 1 teams komen in het nieuwe seizoen uit als gezamenlijk herenteam in de promotieklasse. Door het vertrek van enkele spelers in het afgelopen seizoen heeft Forza een te krappe selectie om het nieuw seizoen in te gaan. VC Intermezzo heeft een jonge en talentvolle selectie die zich sterk ontwikkeld en graag hogerop wil spelen. Voor beide verenigingen is het van groot belang om het huidige volleybalniveau, promotieklasse, te kunnen handhaven voor de regio.

Samenwerken in de regio

Afgelopen weken zijn VV Forza en VC Intermezzo meerdere malen in gesprek geweest, hebben beide verenigingen ideeën met elkaar besproken. Inmiddels hebben beide Heren 1 teams hebben samen getraind en is er een positieve sfeer van samenwerking ontstaan. De verenigingen hebben daarmee besloten dat zij elkaar willen versterken in een samenwerking. Vanaf seizoen 2020-2021 vormen de twee heren teams, één team: Forza/Intermezzo Heren 1, uitkomend in de Promotieklasse in onze regio.

Voorlopige selectie van 14 spelers

De selectie zal uiteindelijk bestaan uit 6 spelers van het ‘oude’ heren 1 van VC Intermezzo, en 6 spelers van VV Forza. Nu zijn zij nog met 14, maar het team zal, na een aantal selectietrainingen, gevormd worden met 12 spelers.

Trainer Rini Boutens, hoofdcoach Tonie van Breda en assistent-coach Jan Kastelein nemen de leiding over het team. 

Trainingen en wedstrijden

Zowel de trainingen als thuiswedstrijden worden verdeeld over de Vanger in Bruinisse en de Staver in Sommelsdijk. Door op beide locaties te spelen wordt benadrukt dat zowel VC Intermezzo als VV Forza gelijkwaardig zijn in dit samenwerkingsverband. 

Verdere invullingen volgen

De huidige naam kan nog wijzigen. We zijn nog op zoek naar een originele naam die beide verenigingen omvat. Daarnaast zijn de verenigingen samen bezig met het samenstellen van een tenue waarbij clubkleuren en logo’s aan toegevoegd worden.