Openingstoernooi recreatie

Op 21 september heeft het traditionele openingstoernooi van de recreatie plaatsgevonden. Zo’n 8 teampjes gingen op halve velden de strijd tegen elkaar aan. Eerst werd een halve competitie afgewerkt waarin in totaal door alle teams 943 punten werden gescoord. Team C (Anne, Leon en Louis) en team E (Jaap, Mirella en Owen) deden dat als beste en konden daarna strijden om de 1e plaats. Dit werd met een duidelijke 25 – 15 gewonnen door team E. En terwijl ze in de voorronden nog met 16 – 17 van team C hadden verloren. Maar je moet het doen op het moment suprême.

Voor de strijd om de 3e en 4e plek moesten de reglementen er op worden nageslagen. Drie teams hadden in de voorronden eenzelfde aantal punten bij elkaar geslagen. Volgens artikel 17, sub b gelden dan de onderlinge resultaten en konden team B (Leon, Simone en Swen) en team D (Janine, Marnix en Nina) tegenover elkaar gaan staan. Team B won de strijd met 25 – 23.

Eenzelfde score van 25 – 23 in de strijd om de 5e plek. Deze ging naar team G (Marcel, Ries, Sandra en Stefanie). Dit team startte furieus de voorronden met een aantal overwinningen om het daarna te laten liggen. Ze vielen daardoor ook net buiten de boot voor de strijd om de 3e plek.

De 6e plek was voor het zeer jeugdige en onbevangen team A (Anouk, Bram en Emma).

De 7e plek ging naar team F (Co, Liza en Martien). Team H (Kees, Nettie en Piet) werd met 25 – 22 verslagen. Door deze uitslag hebben zowel team F en team H toch nog het genoegen gehad twee partijtjes te winnen deze avond.