Corona protocol vanaf 6 nov.

  VV Forza Schouwen Duiveland

Corona Volleybalprotocol vanaf 6 november  2021

Vanaf 6 november worden, door de corona ontwikkelingen, de voorwaarden aangescherpt om deel te nemen aan onze volleybalwedstrijden en trainingen. We zijn teleurgesteld dat we de onderstaande maatregelen moeten treffen, maar we zijn ons bewust van de noodzaak ervan om de pandemie terug te dringen. Onderstaand het nieuwe protocol voor “De Vanger” en “Laco”: 

  1. Bij de ingang van het gebouw (of aan de receptie bij Laco) zal een QR-code scanning plaatsvinden en een ID getoond moeten worden, voor iedereen vanaf 18 jaar. Het gaat hier om de QR-code die aangeeft dat je gevaccineerd bent voor Covid-19 óf een bewijs dat je de afgelopen 24 uur negatief getest bent indien je geen vaccinatie hebt (een zelftest valt hier niet onder). Indien je hier niet aan kan voldoen, mag je het gebouw niet betreden.
  2. De trainers, coaches en scheidsrechters hebben zonder een QR code scanning toegang tot de sportzalen. Zij moeten buiten de sportzalen, maar binnen het gebouw, een mondkapje dragen.  
  3. Alle kinderen tot en met 17 jaar mogen spelen en trainen in de sportzalen en plaatsnemen op de tribunes zonder een QR-code scanning. 
  4. Alle kinderen tussen van 13 jaar tot en met 17 jaar moeten buiten de sportzalen, maar binnen het gebouw, een mondkapje dragen. 
  5. Het dragen van een mondkapje binnen het gebouw is niet nodig bij een positieve scanning van de QR-code. 
  6. Voor Laco geldt nog: Een wachtende ouder die niet gevaccineerd is, waarvan het kind op dat moment sport, mag plaatsnemen op de desbetreffende tribune waar de sport plaatsvindt en moet een mondkapje dragen. Hij/zij mag de ruimte waar de sportactiviteit plaatsvindt niet betreden. Bij voorkeur: “Kiss and Ride”.
  7. Was je handen thuis voordat je naar de wedstrijd/training komt, bij de entree van het gebouw kun je nogmaals desinfecteren. Vergeet ook je handen niet te wassen ná de wedstrijd/training thuis. 
  8. Heb jij of heeft iemand in je gezin klachten, dan blijf je natuurlijk alsnog thuis. 

 

De Nevobo competitie leiding heeft aangegeven flexibel om te zullen gaan met verzoeken tot wedstrijdwijzigingen/afzeggingen in verband met deze corona maatregelen. 

“Laten we vooral zoveel mogelijk blijven ballen!”

Wij dienen tijdig aan te geven als er een Forza-team niet kan spelen, zodat de tegenstanders en officials tijdig kunnen worden geïnformeerd.

 

We beseffen dat deze maatregelen veel impact hebben op ons Forza verenigingsleven. De hoop dat, door het naleven van dit protocol, de beperkingen voor een korte, afzienbare, duur zullen zijn en we niet nogmaals in een langdurige “volleybal-loze” periode belanden. Dat is de motivatie om ons hier aan te houden 

 

Het bestuur 

VV Forza Schouwen Duiveland